logo

Aktuelnosti

Volonteri opštine Mladenovac - solidarnošću protiv svih izazova

alt

Predsednik gradske opštine Mladenovac i komandant Štaba za vanredne situacije, Vladan Glišić, obišao je danas Sportsko rekreacioni centar u kojem volonteri opštine Mladenovac pakuju pakete hrane i higijene koji se potom distribuiraju građanima. Prostorije ove ustanove, kao i sam prilaz objektu, potpuno su pripremljeni za ovaj posao imajući u vidu da se dezinfikuju u adekvatnim vremenskim intervalima, a dezinfekcija je izvršena i pre nego što je prostor priveden ovoj nameni.

Glišić se zahvalio volonterima koji svakodnevno pakuju pakete namenjene ugroženim Mladenovčanima, koji su ovu vrstu pomoći zatražili preko opštinskog Kol centra ili poverenika Civilne zaštite, kao i volonterima koji ove pakete distribuiraju građanima.
On je na teren ispratio četrdeset volontera podeljenih u dvadeset ekipa koji su se za ovaj posao prijavili sa željom da pokažu solidarnost i pomognu svojim starijim i ugroženim sugrađanima. Kako su istakli, cilj im je da, afirmišući ono najplemenitije u ljudima, kroz brigu i podršku onima kojim je pomoć u ovom trenutku najpotrebnija, doprinesu promeni u sopstvenim životima i životima svojih sugrađana, da jednom, kada prođe izazov sa kojim smo suočeni, svi zajedno postanemo bolji ljudi.

Glišić se zahvalio njima ali i ostalim volonterima koji svakodnevno dostavljaju hranu i lekove starijim i bolesnim sugrađanima, rade u kol centru, kao i svim Mladenovčanima koji se svakodnevno javljaju i nude pomoć u ovim teškim danima.

Opština Mladenovac do sada je podelila više od 2200 paketa hrane i higijene kao prvu pomoć sugrađanima nakon proglašenja vanrednog stanja.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.