logo

Aktuelnosti

Beskontaktni toplomeri za mladenovačke zdravstvene ustanove, domove za stare i komunalno preduzeće

alt

Štab za vanredne situacije gradske opštine Mladenovac obezbedio je beskontaktne merače telesne temperature nemačkog proizvođača "Geratherm" koji su namenjeni potpuno bezbednom, higijenskom, brzom i pouzdanom merenju temperature.
U cilju prevencije širenja zaraze Kovid 19, tri toplomera obezbeđena su za službe mladenovačkog Doma zdravlja i po jedan za Specijalnu bolnicu za interne bolesti, Javno komunalno preduzeće "Mladenovac", Gerontološki centar Mladenovac, Dom za smeštaj i negu odraslih i starijih osoba "Sveti Nikola" i Dom za stare osobe "Lug".

Komandant Štaba, Vladan Glišić, obišao je danas mladenovačko Komunalno preduzeće, Bolnicu i Dom zdravlja i njihovim predstavnicima uručio beskontaktne toplomere, koje će sutra dobiti i tri ustanove za smeštaj starijih osoba.

"Ovo je još jedna od mera prevencije širenja virusa Kovid 19. Verujem da ćemo redovnim kontrolisanjem telesne temperature osoba prilikom ulaska u ove ustanove biti korak ispred i uočiti eventualna febrilna stanja. U ovom trenutku to može biti od presudne važnosti za sprečavanje širenja zaraze.
Kako bismo istrajali na ovom putu potrebno je da se pridržavamo svih propisanih mera prevencije i da se ponašamo odgovorno." rekao je Glišić.

Direktori ustanova, kojima su danas uručeni beskontaktni toplomeri, zahvalili su se komandantu Štaba, Vladanu Glišiću, na posvećenoj borbi i pruženoj podršci.

altalt

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.