logo

Aktuelnosti

Javni gradski, prigradski i lokalni prevoz u Beogradu u četiri faze

alt

Gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević najavio je da će se ponovno uspostavljanje javnog gradskog, prigradskog i lokalnog prevoza putnika u Beogradu odvijati u četiri faze i da startuje 8. maja. Kako je u izjavi za Studio B precizirao, ova organizacija urađena je na osnovu republičke preporuke, koja je vrlo jasna po pitanju mera i uputstava za ponašanje kako voznog osoblja tako i putnika, ali i za obeležavanje vozila i stajališta.

ࢀ“ Definisane su četiri faze za uspostavljanje i organizovanje prevoza putnika. Prva faza podrazumeva prevoz isključivo zaposlenih, druga đaka i studenata, treća nezaposlenih, turista i drugih lica i četvrta lica starija od 65 godina ࢀ“ rekao je Vasiljević.

On je precizirao da je propisano da putnici moraju da nose maske i rukavice. Na ulazu će se nalaziti redari. Ulazak u vozila biće po principu ࢀžjedan po jedanࢀ, a na duplim sedištima biće samo po jedan putnik. Nalepnice će biti na sedištima, kao i na podu gde će biti obeležena mesta za stajanje putnika i strelice za kretanje putnika kroz vozilo.

ࢀ“ Sve mere su donete zbog javnog zdravlja i kao prevencija od širenja zaraze. Zato se pravila moramo strogo pridržavati ࢀ“ istakao je Vasiljević.

Obaveza redara biće da prati ulazak putnika i da im daje instrukcije o validiranju karte, kretanju kroz vozilo, zauzimanju mesta i izlasku iz vozila. Redari su, dakle, zaduženi da autobusi budu koliko god je to moguće optimalno opterećeni u ovim uslovima, naveo je Vasiljević.

Vozači će kao i do sada takođe imati maske i rukavice, a posebnim plastičnim barijerama ili kabinama biće odvojeni od putnika. Vasiljević je precizirao da većina vozila već ima kabine, a tamo gde nema, staviće se plastični zastori.

ࢀ“ Pripremljeno je oko 1.100 vozila u gradskom prevozu i oko 260 vozila u prigradskom prevozu ࢀ“ kazao je Vasiljević.

On je dodao da će se situacija pratiti na dnevnom nivou, a rezervna vozila biće u pripravnosti za eventualno dodatno intervenisanje. Sva vozila, zaključio je Vasiljević, biće obeležena nalepnicama za ulaz i izlaz, kao i sva stajališta, gde će biti i obaveštenje o ponašanju putnika pri ulasku i izlasku u vozila. On je apelovao na putnike da se pridržavaju mera.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.