logo

Aktuelnosti

Visokoškolske ustanove počinju sa radom 15.maja

alt

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je da će, u sklopu priprema za nastavak akademske školske godine, visokoškolske ustanove u zemlji krenuti sa radom od 15. maja, uz poštovanje preventivnih mera.

U saopštenju povodom različitih i u nekim situacijama pogrešnih interpretacija u javnosti, a u vezi sa aktivnostima na nivou visokog obrazovanja, navodi se da nije planirano klasično održavanje predavanja, već da se sva predavanja završavaju „on-line“, u maju.

„Visokoškolske ustanove imaju obavezu, da u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, odnosno opštim uputstvom za primenu preventivnih mera na univerzitetima/fakultetima, akademijama strukovnih studija i visokim školama vezano za COVID-19, organizuju obaveze studenata, tako da oni budu u minimalnom broju prisutni na visokoškolskim ustanovama i u studentskim domovima, kako bi se obezbedilo održavanje socijalne distance i pridržavanje svih ostalih preventivnih mera.

Na pojedinim visokoškolskim ustanovama (medicinskim, tehničkim, prirodno-matematičkim) biće neophodno održavanje praktičnih/laboratorijskih vežbi, čiju će dinamiku definisati sama visokoškolska ustanova.

Svi studentski domovi su dezinfikovani i spremni za prijem studenata u malom broju i u skladu sa preporukama u vezi sa COVID-19.

Ispitni rokovi, počev od aprilskog, biće održani uz sve mere zaštite, a Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obezbedilo je sredstva zaštite za visokoškolske ustanove i studentske domove.

Predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja konsultovali su se oko svih preporuka sa KONUS, KASSS, SKONUS i SKASSS“, ističe se u saopštenju.

 

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.