logo

Aktuelnosti

Nastavak odlične saradnje NSZ i opštine Mladenovac

alt

Predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić i direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Beograd, Dobrosav Marić, potpisali su Sporazum o zapošljavanju kojim su obezbeđena nova radna mesta za teže zapošljive kategorije.

,,Opština Mladenovac godinama ima dobru saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje. Za ovu godinu izdvojili smo više od 3.500.000 dinara. Očekujemo da ćemo zajedničkim projektima sa NSZ zaposliti dvadeset troje ljudi iz Mladenovca koji spadaju u teže zapošljive kategorije. Zahvaljujući merama Vlade Republike Srbije i grada Beograda, od 2015. godine do danas, prema podacima Zavoda za statistiku, beleži se porast broja zaposlenih, odnosno, oko 1000 naših surađana dobilo je posao. Opština Mladenovac će i dalje raditi na poboljšanju uslova za nova zapošljavanja. U prethodna tri meseca Odeljenje za urbanizam izdalo je 18 građevinskih dozvola za izgradnju novih proizvodnih hala. Očekujemo da će u toku 2020. godine, kada prođu mere koje je propisala Vlada Republike Srbije i kada se vratimo normalnim životnim aktivnostima, broj novih lica koja će dobiti posao u našoj opštini biti veći. Takođe, očekujemo i u budućnosti uspešnu saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje", rekao je predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić.

,,Posebna mi je čast što sam danas u Mladenovcu. Za Nacionalnu službu i za resorno ministarstvo ja vrlo važno da potpisujemo ovakve sporazum zato što rešavamo problem nezaposlenosti osoba sa invaliditetom. Ove godine resorno ministarstvo je opredelilo više od 300 miliona dinara za Grad Beograd za razne mere koje sprovodi Nacionalna služba. Imaćemo oko 320 novih otvorenih radnji lica koja samostalno kreću biznis koje Nacionalna služba za zapošljavanje samostalno podržava sa 250000 do 270000 dinara po novoj radnji. U odnosu na isti period prošle godine, smanjena je nezaposlenost na teritoriji grada Beograda za 9,5% uprkos vanrednom stanju i ostalim problemima. Siguran sam da će se trend opadanja nezaposlenosti koji traje već sedam godina, nastaviti u narednom periodu. Poseban primer predstavlja opština Mladenovac. Hteo bih da pohvalim predsednika Glišića i da kažem da Mladenovac ima najbolju saradnju sa Nacionalnom službom od svih drugih beogradskih opština jer svake godine opredele sopstvena sredstva i trude se da zajedno sa nama udruže sredstva u cilju smanjenja nezaposlenosti. U opštini Mladenovac nezaposleno je 3200 lica, što predstavlja pad od 10% u odnosu na prošlu godinu“, rekao je Dobrosav Marić.

alt alt

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.