logo

Aktuelnosti

Dani voća u Duboni

Izlagačima i posetiocima obratio se predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, koji je i otvorio ovu tradicionalnu manifestaciju.

"Hvala vam na lepom dočeku i čestitam vam na trudu koji ste uložili da organizujete ovu manifestaciju. Drago mi je da sam danas sa vama i da smo se sreli jednim lepim povodom kada voćari iz Dubone obeležavaju kraj uspešne sezone.

Dubona je prestonica voćarstva, ne samo u Mladenovcu, već sigurno i u široj okolini, što voćari u ovom selu dokazuju iz godine u godinu, proizvodeći sve više i kvalitetnije voće koje je poznato i van granica naše zemlje. Tradicija uzgoja voća u Duboni je stara koliko i samo selo, i prenosi se s kolena na koleno tako da stalno stasaju novi voćari koji pored starih usvajaju i nova znanja stečena kroz obrazovanje.

Drago mi je da se voćari sve više udružuju i zajednički nastupaju na tržištu, jer samo tako mogu da svojim proizvodima i njihovim kvalitetom dođu do sve zahtevnijih potrošača. Zbog toga je i sve više mladih koji se odlučuju da im voćarstvo bude osnovno zanimanje.

Nadam se da ćemo svake godine imati sve više hektara pod voćem i sve više hladnjača, a naša opština će se truditi, kao i do sada, da vam uvek pomogne i izađe u susret.

Sa željom da se na "Danima voća" u Duboni vidimo i narednih godina u još većem broju"€œ, rekao je Glišić.

U kulturno umetničkom programu učestvovali su KUD - ovi "Slavko Manojlović" iz Mladenovca i "Ljubomir Ivanović-Gedža" iz Kovačevca, dečji crkveni hor iz Dubone i Višnja Karaklajić, solista narodnog ansambla "Kolo".

Danivoca2
Danivoca4
Danivoca5

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.