logo

Aktuelnosti

Obeležen Dan oslobođenja Mladenovca u Drugom svetskom ratu

 

Polaganjem venaca na spomen obeležja u Mladenovcu i Međulužju, gradska opština Mladenovac i Opštinski odbor UBNOR-a obeležili su 12.oktobar, Dan oslobođenja Mladenovca u Drugom svetskom ratu.

U ime gradske opštine Mladenovac, vence na spomenik Srpskom ratniku u gradskom parku, spomen obeležju u Međulužju i spomen bistama Milosavu Vlajiću i Božidarki Damnjanović Kiki položili su predsednik opštine Vladan Glišić, zamenik predsednika Dejan Vićovac i zamenik predsednika Skupštine opštine Mladenovac, Dušan Ignjatović.

Pored delegacije Opštinskog odbora UBNOR-a Mladenovca, vence su položile i delegacije boračkih udruženja iz Bora, Jagodine, Sopota, Grocke, Barajeva i Batajnice, kao i predsednik Gradskog odbora SUBNOR-a Beograda, Bora Ercegovac.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije ove godine je izostala svečana akademija, a prisutne delegacije udruženja boraca su se na kratko okupile u svečanoj sali "Elsi Inglis" gde ih je pozdravio predsednik opštine Vladan Glišić.

Glišić je je svim Mladenovčanima čestitao Dan oslobođenja i tom prilikom rekao da se Srbija i naš narod ponose antifašističkom borbom u Drugom svetskom ratu i doprinosom koji smo dali u pobedi nad velikim zlom koje se nadvilo nad celim svetom. Takođe je istakao da će opština Mladenovac nastaviti da sarađuje i pomaže boračkim udruženjima u čuvanju i negovanju slobodarske tradicije našeg naroda.

Danoslobodjenja203
Danoslobodjenja204
Danoslobodjenja205

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.