logo

Aktuelnosti

Prijavljivanje za podršku roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca

Roditelji trojki, četvorki, petorki, šestorki i duplih blizanaca, koji se do sada nisu prijavili, mogu podneti zahtev i potrebnu dokumentaciju za ostvarivanje prava na stalnu novčanu pomoć, koja je predviđena Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite Grada Beograda, saopšteno je danas iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević pozvala je sve roditelje da se prijave za ovu novčanu pomoć Grada, ukoliko to nisu uradili do sada.

– Sekretarijat pruža kontinuiranu finansijsku podršku roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca. Ova vrsta podrške predviđena je Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite i ostvaruje se jednom godišnje. Zbog aktuelne epidemiološke situacije omogućili smo roditeljima da zahtev i potrebnu dokumentaciju mogu da podnesu i putem elektronske pošte jer nam je zdravlje naših korisnika na prvom mestu. Roditelji dece predškolskog uzrasta dobijaju jednu prosečnu zaradu, roditelji dece osnovaca dobijaju dve prosečne zarade, a roditelji dece srednjoškolaca dobijaju tri prosečne zarade isplaćene u Beogradu. U prošloj godini, iz budžeta Grada u ove svrhe izdvojeno je više od 12 miliona dinara za 104 porodice sa 328 dece – rekla je Nataša Stanisavljević.

Ona je naglasila da će Grad Beograd nastaviti i dalje da obezbeđivanjem i razvojem usluga, prvenstveno iz oblasti socijalne zaštite, pruža neophodnu pomoć i podršku u cilju poboljšanja kvaliteta života.

Zahtev i potrebna dokumentacija podnosi se u Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu, Ruska 4, a zbog aktuelne epidemiološke situacije zahtev i potrebnu dokumentaciju moguće je podneti i putem elektronske pošte na imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Za sve dodatne informacije roditelji se mogu obratiti na broj telefona 011/2650-329. Potrebna dokumentacija je sledeća: izvod iz matične knjige rođenih za svu decu, prijava prebivališta za svu decu, potvrde iz škole o redovnom školovanju, očitana lična karta podnosioca zahteva (majka ili otac), fotokopija tekućeg računa i popunjen zahtev.

https://www.beograd.rs/.../1777919-prijavljivanje-za.../...

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.