logo

Aktuelnosti

Stanovnicima mobilnih stambenih objekata uručeni higijenski paketi i predstavljene usluge socijalne i zdravstvene zaštite

 

Predstavnici Mobilnog tima za socijalno uključivanje Roma i Romkinja opštine Mladenovac danas su porodicama smeštenim u mobilnim stambenim objektima u Karađorđevoj ulici uručili higijenska sredstva i tom prilikom predstavili dostupne usluge iz domena socijalne i zdravstvene zaštite.

O uslugama koje pruža Gradski centar za socijalni rad kao i o procedurama za ostvarivanje prava na različite vrste pomoći govorila je Gorjana Grčić, rukovodilac odeljenja u Mladenovcu, dok je Darko Stojanović, član Mobilnog tima zadužen za oblast zdravstvena zaštita, najavio niz aktivnosti vezanih za unapređenje zdravlja i pristupa zdravstvenim uslugama deci i mladima romske nacionalnosti.

Suzana Vasić, koordinatorka Mobilnog tima i članica Veća, istakla je da su higijenski paketi obezbeđeni u okviru Lokalnog akcionog plana za socijalno uključivanje Roma i Romkinja opštine Mladenovac kao preventivna mera u suzbijanju i širenju korona virusa.

Vasićeva je pozvala stanovnike mobilnih stambenih objekata da se, ukoliko žele da prime vakcinu i ukoliko im je potrebna pomoć prilikom popunjavanja elektronske prijave, obrate Kol centru Gradske opštine Mladenovac.

Inkluzijaroma11
Inkluzijaroma12
Inkluzijaroma13
Inkluzijaroma14
Inkluzijaroma15

  • Datum kreiranja: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.