logo

Aktuelnosti

Општинско веће за јавни увид у коришћење буџета

Општинско веће за јавни увид у коришћење буџета− Овим гестом показујемо да ништа не кријемо у свом пословању − изјавио је Бранислав Јовановић, председник Градске општине Младеновац, приликом давања позитивног мишљења на ангажовањем ектерног ревизора за завршни рачун буџета градске општине Младеновац за 2009.годину. Он је приликом расправе додао − Иако законска обавеза не постоји да не би имали примедбе да то не желимо да урадимо овим гестом показујемо да ништа не кријемо у свом пословању и да ми инсистирамо код Скупштине на ангажовању екстерног ревизора.

Осим Утврђивања предлога Одлуке о екстерној ревизији Завршног рачуна буџета градске општине Младеновац за 2009.годину , Општинско веће је данас расправљало о још седам тачака измењеног дневног реда.

На предлог председавајућег Општинског већа, Бранислава Јовановића, са предложеног дневног реда скинуте су тачке Утврђивање предлога Одлуке о месним заједницама и другим облицима месне самоуправе на територији градске општине Младеновац и Утврђивање предлога Одлуке о јавним признањима градске општине Младеновац.

Јовановић је свој предлог за измену дневног реда образложио чињеницом да ове тачке још увек нису усаглашене међу већницима. За измењени дневни ред гласали су сви већници осим Божидара Томићевића који је био против. Након усвајања прешло се на расправу по тачкама.

Тако је Општинско веће једногласно дало позитивно мишљење на следеће тачке : Утврђивање предлога Одлуке о употреби и заштити грба и заставе градске општине Младеновац, Утврђивање предлога Одлуке о референдуму и грађанској иницијативи на територији градске општине Младеновац, Утврђивање предлога Одлуке о изменaма Одлуке о јавном правобранилаштву градске општине Младеновац, Утврђивања предлога Закључка о укидању накнаде за рад председника и чланова Управног и Надзорног одбора ЈПИ "Младеновац". Такође, дата је сагласност да СРЦ "Љубомир Ивановић Геџа" може закључити Уговор о закупу пословног простора са ЈП ПТТ саобраћаја "Србија"- Поштански саобраћај "Београдски венац".

Под тачком Разно Бранислав Јовановић је изнео три предлога о којима се гласало . Сва три предлога била су везана за одобравање коришћења новца са позиције резервисаних средстава Програма уређења грађевинског земљишта за 2010. годину.

За набавку интернет пакета и мултимедијалне галерије једногласно је одобрено по 130.000 динара ОШ "Момчило Живојиновић" и младеновачкој "Гиманзији". Код трећег предлога − одобравање средстава Фудбалском клубу Младеновац, са исте позиције, у износу од 1.500.000 динара за санацију управне зграде, за реч се јавио Божидар Томићевић.

− Комисија за доделу средства спортским клубовима је приликом свог рада рекла да се за Фудбалски клуб из Влашке одвоји 50.000 динара тако да од тих 1.500.000 динара би требало да се одреди 50.000 динара за Влашку − рекао је Томићевић.

Бранислав Јовановић је одговорио да је договор постигнут тако да ће се то и учинити.

− ОФК Младеновац улаже и у друге клубове. Пре пар дана је склопљен уговор о сарадњи са ФК Раднички, који има квалитетне млађе селекције у рангу Црвене Звезде. ОФК Младеновац ће финасирати те млађе селекције пошто сви знамо у каквој је ситуацији фирма "Петар Драпшин", с тим да они играчи који заслужују да играју у вишем рангу дођу у ОФК Младеновац. Исто важи и за Влашку − рекао је Јовановић. Овај предлог је усвојен већином гласова, а уздржани су били Драган Марковић и Драгана Лукач- Зечевић.

Већник Милан Ђорђевић је под тачком Разно изнео две ствари. Он је предложио да Општинско веће донесе одлуку или став о установљењу награде за најбољег пољопривредног произвођача у општини Младеновац као и да Општнско веће да иницијативу да председник општине одреди тим људи који би установили општинску манифестацију која се некада звала "Сусрети села", а која је замрла пре 14 година. Он је додао да у селима нема неких активности сем спорта, а да би ово био начин да се млади у селима едукују, мотивишу и окрену правим вредностима, односно да се оживи културни живот у селима.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.