logo

Aktuelnosti

Počela izgradnja kanalizacione mreže u Međulužju

 

U Mesnoj zajednici Međulužje u Mladenovcu počeli su radovi na izgranji kanalizacione mreže koju su stanovnici ovog sela čekali decenijama. Gradilište su obišli predsednik Gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić i predstavnici Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, zamenik direktora Radomir Vujadin i pomoćnik direktora ovog preduzeća Mihajlo Mišić. Događaju su prisustvovali pomoćnik ministarke za zaštitu životne sredine Filip Abramović i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković.

Privođenjem kraju radova na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda stekli su se uslovi za početak izgradnje kanalizacione mreže u Međulužju. Projektovani kanalizacioni sistem obuhvata izgradnju 7,5 kilometara kanalizacije.

„Važnost ove investicije ogleda se u činjenici da stanovnici mesne zajednice Međulužje na izgradnju kanalizacije čekaju decenijama. Sada će se steći uslovi najpre za dovođenje fekalne kanalizacije do postrojenja, zatim njeno prečišćavanje i na kraju ispuštanje u reku Jablanicu, bez zagađivanja iste.

Zahvaljujem Gradu i Republici na konstatnoj podršci u realizaciji svih naših projekata, a naročito se zahvaljujem gospodinu Milosavu Miličkoviću koji je ličnim zalaganjem pomogao u rešavanju mnogih problema i važnih projekata za opštinu Mladenovac.“ rekao je Glišić.

Glišić je objasnio da će u prvoj fazi biti izgrađeno 5.008 metara kanalizacione mreže u više od deset ulica u Međulužju. Za drugu fazu, koja podrazumeva izgradnju još 2480 metara, u toku je priprema dokumentacije za tender koji će biti objavljen do kraja juna.

„Sistem će prikupljati otpadne vode iz stambenih i poslovnih objekata naselja i odvešće ih u postrojenje za preradu otpadnih voda „Međulužje“. Izgradnjom kanalizacionog sistema zaustaviće se odvođenje otpadnih voda u septičke jame i dalje zagađivanje rečnog korita i zemljišta“, rekao je Glišić i naveo da će, prema rečima investitora, radovi u Međulužju biti završeni do kraja 2021. godine.

Okupljeni građani u Međulužju bili su u prilici da postave pitanja republičkim, gradskim i opštinskim funkconerima. Najveće interesovanje stanovnici ovog sela pokazali su za rešavanje pitanja bezbedosti saobraćaja na Državnom putu 25, naročito na delu puta od Selters Banje do restorana Tren, izgradnju trotoara na ovom potezu, kao i Međuluškoj ulici od crkve ka Pružatovcu. Takođe, građani su tražili da se poboljša javna rasveta kao i da se nastave radovi na izgradnji kapele u ovoj mesnoj zajednici.

U razgovoru sa meštanima Glišić je rekao da će opština, u saradnji sa Gradom i Republikom, nastaviti da rešava infrastrukturne probleme, kako u Međulužju, tako i u ostalim mesnim zajednicama.

Kanalmedjul1
Kanalmedjul2
Kanalmedjul3
Kanalmedjul4
Kanalmedjul5
Kanalmedjul6
Kanalmedjul7

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.