logo

Aktuelnosti

Potpisan Sporazum o realizaciji programa aktivne politike zapošljavanja

 

U Maloj sali opštine organizovano je potpisivanje Sporazuma o realizaciji programa i mera aktivne politike zapošljavanja između Gradske opštine Mladenovac i Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijale za grad Beograd. Sporazum su potpisali predsednik Gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić i zamenik direktora Filijale Beograd Siniša Knežević. Događaju su prisustvovali Vesna Živković-Kostić, načelnice Odeljenja za programe zapošljavanja i preduzetništvo, Željko Selimović, savetnik i koordinator ispostave u Mladenovcu i Dejan Ivković, člana Veća Gradske opštine Mladenovac.

Sporazum podrazumeva da će Nacionalna slućba za zapošljavanje, Filijala Beograd, pružiti tehničku podršku u realizaciji javnih radova za 21 nezaposleno lice iz kategorije teže zapošljivih osoba. Lica će biti angažovana na javnim radovima u trajanju od 4 meseca (maksimum), kako je rečeno, najverovatnije u Sportskom centru ,,Ljubomir Ivanović-Gedža" i JKP ,,Mladenovac", po objavljenom konkursu. Celokupna vrednost iznosi 3.032.800 dinara i finansira se iz budžeta gradske opštine Mladenovac.

Pored lica na koja se odnosi ovaj Sporazum, već je potpisan Sporazum o uređivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja za 2021. godinu za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlene osobe sa invaliditetom.

JKP ,,Mladenovac" je konkurisalo za 3 osobe sa invaliditetom i Sportski centar takođe za 3 osobe. Za realizaciju mera na kojima su angažovane osobe sa invaliditetom obezbeđena su sredstva u ukupnom iznosu od 984.000 dinara, od čega Gradska opština Mladenovac učestvuje sa 563.200 dinara, a Nacionalna služba za zapošljavanje sa 420.800 dinara.

Predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, istakao je značaj potpisivanja Sporazuma za zapošljavanje teže zapošljivih lica u našoj opštini naglasivši da je izdvojeno više od 3 miliona dinara za ovaj projekat pomoću kojeg će se zaposliti 21 sugrađanin sa liste nezaposlenih.

"Opština će u narednim godinama pokušati da poveća izdvajanja za zapošljavanje nezaposlenih lica. Imamo odličnu i kontinuiranu saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i ovom prilikom želim da se zahvalim Filijali za grad Beograd na do sada uspešno realizovanim projektima zapošljavanja", dodao je Glišić.

Siniša Knežević, zamenik direktora Filijale za grad Beograd, pohvalio je saradnju sa opštinom Mladenovac i istakao da je Mladenovac perjanica u gradu Beogradu po pitanju programa zapošljavanja i izdvojenim sredstvima za realizaciju takvih programa.

Sporazumnsz1
Sporazumnsz2
Sporazumnsz3
Sporazumnsz4
Sporazumnsz5
Sporazumnsz6

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.