logo

Aktuelnosti

Rekonstrukcija osnovne škole u Koraćici

 

Gradska opština Mladenovac izdvojila je sredstva za rekonstrukciju objekta izdvojenog odeljenja Osnovne škole “Kosta Đukić“ u Koraćici. Kompletni radovi biće gotovi do početka školske godine, rekla je direktorka ove ustanove, Jasmina Čabrilo.

„Objekat izdvojenog odeljenja OŠ "Kosta Đukić" u Koraćici izgrađen je tridesetih godina prošlog veka. I pored dobrog izgleda, već duže vreme zahteva rekonstrukciju da bi sve učionice bile bezbedne za učenike. Lepa vest je da se broj učenika u ovom izvojenom odeljenju povećava i da je za normalno održavanje nastave neophodno korišćenje učionica na spratu.

Problem je međuspratna konstrukcija koja je izgrađena prema standardima vremena u kome je građena, pa je pod na spratu vibrirao jer su neke drvene grede istrulile. Opština Mladenovac je u školskoj 2019/20. godini odobrila sredstva za ovu rekonstrukciju, ali su radovi odloženi zbog pandemije. Prva faza ovog ozbiljnog zahvata počela je 23. juna i upravo je završena. Očekuju se još dve faze do početka školske godine kada je planirano da kompletni radovi budu gotovi. Tada će moći da se koriste sve učionice i mala fiskulturna sala za oko pedesetoro dece koja u ovu školu svakodnevno dolaze - predškolci i učenici OŠ "Kosta Đukić" izdvojeno odeljenje u Koraćici od prvog do četvrtog razreda“, rekla je Jasmina Čabrilo.

Oskoracica1
Oskoracica2
Oskoracica3
Oskoracica4
Oskoracica5
Oskoracica6
Oskoracica7
Oskoracica8

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.