logo

Aktuelnosti

Изгласани добитници јавних признања

Изгласани добитници јавних признањаОдборници Градске општине Младеновац на данашњем заседању, без расправе, изгласали су кандидате за сва општинска Јавна признања која ће бити уручена добитницима 2. августа на свечаној академији поводом празника - Дана општине Младеновац. Осим ове тачке, која је неких минулих година, изазивала доста полемике и несугласица, Скупштина је дала поверење и Предлогу ребаланса општинског буџета.

Пре расправе по тачкама дневног реда, Радета Марић, председник Скупштине ГО Младеновац, прочитао је обавештење о формирању нове одборничке групе Група грађана "Јединствени за Младеновац" . Шеф нове одборничке групе и овлашћено лице, настале одвајањем петоро одборника од о.о "Јединствена Србија - Драган Марковић Палма", биће Никола Деспотовић. Нову одборничку групу сачињаваће осим поменутог Николе Деспотовића и Вера Миленковић, Милорад Стојановић, Љубиша Сталовић, Зорица Вуксановић и Предраг Николић.

Шеф о.о "Јединствени за Младеновац", Никола Деспотовић рекао је да је нова група формирана зарад бољитка живота грађана Младеновца као и да ће и даље подржавати актуелну власт у Младеновцу.

1. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О РЕБАЛАНСУ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ ЗА 2010. ГОДИНУ − У име предлагача предлог одлуке је образложила Мирјана Марковић. Она је нагласила да је овај ребаланс последица ускалђивања са недавним ребалансом града Београда којим је, између осталог, појединим градским општинама додељена средстава, а општини Младеновац 5.757.000 динара. Сумарум вишка прихода уз ово повећање и соптвене приходе биће утрошен на три ставке : Трошкове за бесправну градњу, ЈП "ДИП - Младнеовац" и за капитални део буџета, односно инфраструкутне послове. Марковићева је у даљем излагању детаљно образложила промене по буџетским позицијама. Предлог одлуке је изгласан већином гласова.

2. ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ДОДЕЛИ ЈАВНИХ ПРИЗНАЊА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ МЛАДЕОНВАЦ ЗА 2010. ГОДИНУ − У име предлагача листе кандидата Комисије за јавна признања, Бранислав Јовановић, председник Градске општине Младеновац, прочитао је листу кандидата. Накона тога се, без расправе, прешло на гласање, а одборници су дали поверење преложеној листи тако да ће овогодишњи добитници јавних признања бити :

I. Грб општине Младеновац − додељује се: - Велимиру Бати Живојиновићу, глумцу - за највреднија достигнућа остварена у дужем временском периоду и укупно стваралаштво који доприносе свеукупном развоју и афирмацији општине.

II. Мали грб општине Младеновац − додељује се: - Николи Јовановићу, каратисти - за постигнуте успехе у каратеу на европским и светским првенствима.

III. Повеља општине Младеновац − додељује се:

1. Установи "Дневни центар и клуб за старије Младеновац I" - за изузетне резултате остварене у претходој години у области социјалне и дечије заштите.

2. Карате клубу "Младеновац" - за изузетне резултате остварене у претходној години у области спорта.

3. Васпитно-образовној установи "Техничка школа" - за изузетне резултате остварене у претходној години у области образовања и васпитања.

IV. Захвалница − додељује се:

1. Драгану Ивановићу - Кенију , бившем кошаркашу, члану КК "Младеновац" и кошаркашком тренеру - за заслуге постигнуте у развоју спорта, изградњи спортских терена и установљењу спортских манифестација од значаја за градску општину Младеновац.

2. Душанки Марковић , наставници српског језика у пензији - за заслуге постигнуте на плану образовања и васпитања младих генерација у ОШ "Момчило Живојиновић" у Младеновцу и подстицања и развијања хуманих вредности у друштву.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.