logo

Aktuelnosti

Povodom Projekta "Osnažene - ujedinjene" održan sastanak sa udruženjem "OKO"

 

Predstavnici Centra za zaštitu ljudskih i manjinskih prava i vrednosti „OKO“ prezentovali su na sastanku sa predstavnicama Gradske opštine Mladenovac projekat „Osnažene – Ujedinjene“, koji je namenjen osnaživanju žena sa sela za aktivno učešće u javnom životu lokalne zajednice kroz veću zastupljenost u svim sferama društva.

Sastanak je održan na inicijativu te mladenovačke organizacije, a ispred Gradske opštine Mladenovac prisustvovale su Gordana Dimitrijević-Bjeličić, predsednica Skupštine, Suzana Vasić, članica Veća i Jelica Gigov, predsednica Komisije za rodnu ravnopravnost.

Predstavnici Centra „OKO“ su istakli da je neophodno uključivanje žena sa sela u kreiranje lokalnih politika i procesima donošenja odluka imajući u vidu da nisu u dovoljnoj meri zastupljene u upravljačkim strukturama na nivou seoskih mesnih zajednica.

U tom smislu, kako su naveli, potrebno je raditi na unapređenju rodne ravnopravnosti i kapaciteta žena sa sela u oblasti građanskog aktivizma, što je i jedan od ciljeva ovog projekta.

Predstavnice Gradske opštine Mladenovac pružile su podrušku projektu i istakle da žene sa sela imaju značajnu ulogu i potencijal za razvoj sela, te da je njihovo aktivno učešće u kreiranju lokalnih politika od velike važnosti.

Navele su da opština Mladenovac posebnu pažnju posvećuje ekonomskom osnaživanju žena sa sela i dodale da je ovaj projekat takođe bitan za lokalnu zajednicu kako bi se dodatno unapredio položaj žena iz seoskih mesnih zajednica.

Udruženje „OKO“ projekat „Osnažene – Ujedinjene“ realizuje uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju, projekta Nemačkog Maršalovog fonda Sjedinjenih Država i USAID.

Sastanakoko1
Sastanakoko2
Sastanakoko3
Sastanakoko4

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.