logo

Aktuelnosti

Uskoro raspisivanje dva javna poziva za samozapošljavanje i zapošljavanje Roma i Romkinja

 

Gradska opština Mladenovac raspisaće uskoro dva javna poziva za nezaposlena lica romske nacionalnosti za pohađanje besplatne obuke za samozapošljavanje kroz osnivanje „start-ap“ preduzeća i za dodelu opreme aktivnim pravnim licima za zapošljavanje Roma i Romkinja, najavila je Suzana Vasić, članica Opštinskog veća.

Javni pozivi predstavljaju deo aktivnosti projekta „Podrška zapošljavanju pripadnika romske zajednice u Mladenovcu: alternativa traženju azila u zemljama EU“, koji Gradska opština Mladenovac realizuje u partnerstvu sa Udruženjem preduzetnica istočne Srbije (UPIS).

Suzana Vasić, članica Opštinskog veća, izjavila je da je projektom predviđeno da obuku za samozapošljavanje pohađa 15 osoba romske nacionalne manjine od kojih će deset lica, koja su pokazala najbolji učinak tokom obuke, dobiti opremu u vrednosti od po 3000 eura za samozapošljavanje kroz osnivanje „start-ap“ preduzeća.

Drugim javnim pozivom, kako navodi Vasićeva, obuhvaćena su aktivna pravna lica – preduzetnici i mikro i mala preduzeća koja će dobiti opremu u vrednosti od po 2500 eura za zapošljavanje najmanje jedne osobe romske nacionalnosti.

„Opremu će dobiti ukupno deset aktivnih pravnih subjekata i nakon njihovog odabira raspisaćemo javni poziv nezaposlenim licima romske nacionalne manjine koja će konkurisati za zapošljavanje kod odabranih poslodavaca“, navela je Vasićeva.

Prema njenim rečima, zaiteresovanim Romima i Romkinjama koji budu želeli da konkurišu biće pružena pomoć i podrška prilikom popunjavanja prijavnih formulara i ostalih pratećih obrazaca.

Javni pozivi biće objavljeni na sajtu i na zvaničnoj stranici Gradske opštine Mladenovac na Fejsbuku, dok zainteresovana lica obrasce mogu preuzeti, osim na sajtu, i na pisarnici Gradske opštine Mladenovac.

Projekat „Podrška zapošljavanju pripadnika romske zajednice u Mladenovcu: alternativa traženju azila u zemljama EU“, Gradska opština Mladenovac i UPIS realizuju u okviru programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji – Inicijativa za inkluziju 3“ koji sprovodi GIZ.

Program Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.