logo

Društvo

Прослављена слава Друштва српско - руског пријатељства

 

Младновачка подружница Друштва српско – руског пријатељства организовала је 15. јануара Свечану академију поводом своје славе Светог Серафима Саровског. Овом приликом обележена је и петогодишњица од оснивања Друштва. 

Након пријема у свечаној сали "др Елси Ингилс", резање славског колача обављено је у Цркви Успенија Пресвете Богородице у Младеновцу. На Свечаној академија одржаној у биоскопској сали Центра за културу одржан је културно - уметнички програм и додељене захвалнице установама, привредницима и појединцима који су помогли раду Друштва српско - руског пријатељства. 

Како је на јучерашњој свечаности истакао Стојан Арсић, председник Друштва, рад подружнице у Младеновцу је још један корак у приближавању наше општине руској култури, науци и привреди. 

Владан Глишић, председник Привремног органа градске општине Младеновац, честитао Друштву славу и петогодишњицу рада.

–  Наша иницијатива ће бити да Младеновац има још чвршће везе са Руском Федерацијом. Подсетио бих да се Младеновац побратимио са руским градом Ивановом. Тренутно смо у ситуацији да су те везе мало покидане. Надам се да ћемо те везе обновити и радити на јачању привредних и емотивних веза српског и руског народа – рекао је Глишић.

На Свечаној Академији наступила су Културно уметничка друштва из Младеновца, ученици основних школа и руска балерина Евгенија Веда.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.