logo

Poljoprivreda

Општина субвенционише осемењавање крава

 

Градска општина Младеновац ће и ове године финансирати регресирање вештачког осемењавања говеда. Износ регреса је 1.000 динара по приплодном грлу.

Како се градска општина Младеновац налази у режиму привременог финансирања, за регресирање вештачког осемењавања говеда издвојено је 1.650.000 динара за прва три месеца ове године. Право на регрес за вештачко осемењавање говеда моћи ће се остварити за извршено вештачко осемењавње говеда у периоду од 1.1.2016. године до утрошка средстава. Износ регреса за вештачко осемењавање говеда је 1.000,00 динара по приплодном грлу, и то само за прво осемењавање у току године.

Новост у односу на прошле године је да се неће потписивати уговори са ветеринарским амбулантама и станицама већ ће се расписати јавни позив за подношење захтева за регрес на који ће се јављати физичка лица - носиоци регистрованог пољопривредног газдинства. Средства ће се одобравати корисницима који испуњавају услове, редом на основу комплетних поднетих захтева до утрошка расположивих средстава.

Јавни позив и пратећа документација биће објављени на интернет презентацији градске општине Младеновац.

  • Datum kreiranja: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Лице овлашћено за поступање по захтеву за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Управи ГО Младеновац:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Telefon: 0118241656
Техничка подршка: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.