logo

Poljoprivreda

Општина субвенционише осемењавање крава

 

Градска општина Младеновац ће и ове године финансирати регресирање вештачког осемењавања говеда. Износ регреса је 1.000 динара по приплодном грлу.

Како се градска општина Младеновац налази у режиму привременог финансирања, за регресирање вештачког осемењавања говеда издвојено је 1.650.000 динара за прва три месеца ове године. Право на регрес за вештачко осемењавање говеда моћи ће се остварити за извршено вештачко осемењавње говеда у периоду од 1.1.2016. године до утрошка средстава. Износ регреса за вештачко осемењавање говеда је 1.000,00 динара по приплодном грлу, и то само за прво осемењавање у току године.

Новост у односу на прошле године је да се неће потписивати уговори са ветеринарским амбулантама и станицама већ ће се расписати јавни позив за подношење захтева за регрес на који ће се јављати физичка лица - носиоци регистрованог пољопривредног газдинства. Средства ће се одобравати корисницима који испуњавају услове, редом на основу комплетних поднетих захтева до утрошка расположивих средстава.

Јавни позив и пратећа документација биће објављени на интернет презентацији градске општине Младеновац.

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.