logo

Sport

Младеновачки ученици у Музеју афричке уметности

alt

На позив Музеја афричке уметности младеновачким школама за учешће на ликовном конкурсу за децу и младе на тему „Импресије о Африци“, ученици из девет младеновачких школа, седам основних и две средње, општина Младеновац организовала је одлазак талентованих ученика у Музеј афричке уметности на ово такмичење.

Укупно 42 талентована ученика из девет младеновачких школа,  седам основних и две средње, посетили су Музеј, обишли изложбу са циљем упознавања са уметношжу и културама Африке и на ликовној радионици сваки ученик је нацртао цртеж на задату тему.

Најуспешнији цртежи биће представљени 29. и 30. јуна на изложби радова учесника ликовног конкурса у оквиру годишње манифестације „Афро фестивал 2019“ која се одржава у башти Музеја афричке уметности. Ауторе најуспешнијих радова очекују специјалне награде.

Младеновачки ученици посетили су Музеј и учествовали на ликовној радионици у пратњи својих наставника и члана Већа општине Младеновац  задуженог за образовање, Дејана Степановића.

Посетом Музеју афричке уметности деца су имала прилику да виде сталну поставку и текућу изложбу на којима су приказани артефакти и дела традиционалне уметности западне Африке, као и тематску изложбу фотографија на којима су забележени тренуци савременог живота у источној Африци и да, уз разговор са кустосима, открију веровања, приче, обичаје и савремене одлике култура различитих народа Африке. 

alt

alt

alt

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2021.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Informacije od javnog značaja: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.